AP Pension Ejendomme er bygherre på en domicilejendom, der opføres i Nordhavns nye bydel, Trælastholmen.

Den nye ejendom ligger centralt placeret i den nye bydel på Nordhavn kaldet Trælastholmen. Bygningen ligger ideelt mellem nyetablerede kanaler og promenade, Kanalpladsen, mod vest og Metropladsen mod øst, hvorfra der er udsigt over Orientbassinet og ud til Øresund.

Et smukt og indbydende byggeri, der er karakteriseret ved trasparens og åbenhed, men som samtidig udtrykker soliditet, værdighed og tyngde. En bæredygtig og moderne ramme om fremtidens domicil, som ikke bare danner rammen om det gode arbejdslig, men også rammen for det levende byliv.

Ud over at være domicil for AP Pension, disponeres 4 af bygningens 6 etager som et fleksibelt flerbrugerhus, så huset over tid med små tiltag kan ændres i indretning og opdeling.

Husets 2 hovedindgange mod henholdsvis kanal og metroside markeres med dobbelthøje indtrukne glaspartier, hvor teglfacade føres med ind i nichen. Huset står enkelt med sin lyse teglsten og kun vinduesrammer, screens, riste mm. samt lukkede døre i stueplan afviger dette primære materiale ud mod gaderummet. Disse flader tænkes i en lys nuance afstemt med teglfarve således, at det er bygningens form, tegltekstur og modulering, der primært giver bygningen identiet.

Det grønne facademotiv mod kanalen, ved hovedindgange og indtrukne terrasser tilfører en sprød frisk tekstur til facaden, som giver et ekstra lag af detaljering.

Visionen er at skabe et smukt og indbydende byggeri, som er karakteriseret ved transparens og åbenhed, og som samtidig skal udtrykke soliditet, værdighed og tyngde. En bæredygtig og moderne ramme om fremtidens domicil, som ikke bare danner rammen om det gode arbejdsliv, men også rammen for det levende byliv. Der projekteres efter at opnå DGNB Platin, som er den højeste DGNB-certificering. Der evalueres fem hovedområder i DGNB: miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet og proceskvalitet.

Nedenfor arkitekternes illustrationer af projektet.

Type: Domicilbyggeri udført i totalentreprise
Omfang: 14.500 m2 etageareal
Opførelsesår:  2022
Bygherre:  AP Pension Ejendomme
Bygherrerådgiver:  Rambøll A/S
Arkitekt: Arkitema Architects
Ingeniør: NIRAS
  • Ankomstvej.jpg
  • KanalAften.jpg
  • Metrohj.jpg

5E Byg A/S

Cortex Park 12
5230 Odense M

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.