På facadens yderside er der i hele parkeringshusets højde etableret plantekasser med diverse siv- og græsplanter.

Parkeringshuset fremstår som en begrønnet spiral med P-dæk og facadeværn der bevæger sig fra terræn, og helt op til bygningens top, og ned igen i det centrale atrium med adgangstrappe og elevatorer.

Husets indre facader er opført i buede betonelementer med søjle/drage virkning. Den åbne facade sikrer god og naturlig ventilation samtidig med et lyst og imødekommende P-hus. Ved at undgå at lave hjørner og vægge inde i parkeringshuset har man skabt en åben og overskuelig konstruktion, som giver større tryghed for brugerne. Den invendige aften- og nattebelysning sker vha. LED-lys, der er styret af lysfølsomme bevægelsessensorer for at minimere energiforbruget uden at gå på kompromis med brugernes tryghed.

Adgangen til huset sker fra Hannemanns Alle for både kørende og gående trafik. Hovedtrappe og elevator er placeret centralt i det cirkulære p-hus. Der er etableret to modstående flugtvejstrapper uden for parkerings-huset i det sydvest- og nordøstlige hjørne af grunden.

Type: P-hus udført i totalentreprise
Omfang: 568 P-pladser - spiral i 7,5 niveauer
Opførelsesår:  2020
Bygherre:  By & Havn I/S
Arkitekt: Årstiderne Arkitekter A/S
Ingeniør: Skanding A/S
  • Hannemann1.jpg
  • Hannemann2.jpg
  • Hannemann3.jpg
  • Hannemann4.jpg
  • Hannemann5.jpg
  • Hannemann6.jpg
  • Hannemann7.jpg
  • Hannemann8.jpg
  • Hannemann9.jpg
  • Hannemann10.jpg
  • Hannemann11.jpg
  • Hannemann12.jpg

5E Byg A/S

Wichmandsgade 5
5000 Odense C

Tlf.: 63 40 41 40

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.